Utslett i lysken

Spørsmål

Har fått utslett på innsiden av lårene og noe rundt penis, de starter som små kviser, så ser de ut som blemmer men det er ingenting inni... til slutt er det bare et rødt sår som ikke gror skikkelig (blør ikke). Det kommer fler og fler(ca 8-10 nå) og til tider klør det noe. Det eldste såret ser ut til å forsvinne nå (ca 2,5 uker), men huden er mørk rundt (som et blåmerke)

Jeg har lignende sår ett par andre steder men de forsvinner fort.

Det flasser også litt ved penisroten (ser bare ut som tørr hud)

Jeg har hatt fast partner i over 2 år, så jeg tror/håper det ikke er en kjønnsykom. Hun har det ikke.

Har vært blodgiver en periode for en stund siden (det var etter jeg kom sammen med henne, sluttet pga. arbeidstiden min)

Jeg tror ikke det er noe alvorlig men er likevel bekymret.... har ikke hatt sex siste uken (hvis det er en sjangs for at hun kan bli smittet..)

-Håper på godt svar, på forhånd takk :-)

Mann, 25 år

Svar

Hei.
Det er for en lege nokså vanskelig og usikkert å stille diagnoser på hudforandringer / utslett uten å kunne se det med egne øyne, og ofte ganske så enkelt når man kan få se det i praksis. Det betyr at jeg synes du skulle få en lege til å ta en titt på det, så får du sikkert et greit svar.

Slik du beskriver det, tenker jeg først og frem på to mulige diagnoser:
Betennelser i hårsekker (follikulit), en helt uskyldig og ufarlig tilstand.
Eller soppuslett, da man lett får dette i lysken, hvor hud ligger mot hud, og det lett blir fuktig og sopp kan oppstå. Dette kan behandles med kremer mot sopp. Du kan evt kjøpe klotrimazol krem reseptfritt og forsøke dette, det vil ihvertfall ikke skade å forsøke det. Det er en krem mot soppinfeksjon.

Fremfor alt høres det ikke på noen måte ut som noen kjønnssykdom.

Du sier du ikke har hatt sex i frykt for å smitte henne, men jeg tenker ikke at her foreligger noen smittsom sykdom, slik du beskriver det. Jeg synes imidlertid at du skal kvitte deg med både spekulasjonene og bekymringene ved å la en lege ta en titt på det, så du kan bli kvitt det hele.
Lykke til !