Styrketrening med operasjonssår?

Spørsmål

Hei, lurer på en ting angående pilonidal cyste.
Har operert for tredje gang nå, uten sutur, og er inne i fjerde uka etter operasjonen. Tilhelingen går kjempefint, og har nærmest avsluttet oppfølging fra sykehus. Blir friskmeldt neste uke, så regner med alt er i skjønneste orden. Men med et slikt åpent sår, kan jeg da være aktiv med styrketrening? Har ikke fått spesielle instrukser angående dette, så kanskje dere har svar?
Ble sykemeldt i kun 1mnd, og neste uke er jeg /frisk/ i følge papiret, så er det da greit å trene tungt på gymmet selv med et slikt sår? Hva kan evt skje? Hindres gro-prosessen? Kan det revne?
Såret er friskt og rent, med stadig mindre sekresjon..skader det å løfte litt jern? :)Relevante sykdommer/medisiner: Pilonidal tilheling

Mann, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og beklager et lett forsinket svar!

Du kan absolutt trene, men bruk hodet:

Styrketrening kan være så mangt, og du skal helt klart ikke gjøre øvelser som utsetter såret for et press innenfra, slik som når man bruker bukpressen ved f.eks. tunge markløft, dype knebøy m.v. Da kan et slikt sår teoretisk sett revne, ja.

Øvelser som f.eks. benkpress, curl, nedtrekk m.v. hvor der ikke er noen belastning på såret, kan du gjøre.

God bedring videre, og nyt treningen!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-