Sår under leppen, hovne lymfeknuter

Spørsmål

Sår under underleppe. Trodde det kom av en gren som slo meg i ansiktet under trerydding. Grodd med skorpe. Førstegangs munnsår. Aldri hatt herpes. Startet for to uker siden. Nå fått øm og sår tunge og ømt tannkjøtt i overmunnen. Likeledes ømme kjertler under bakre del av underkjeve. Kjenner noe forhøyet trykk i hodet. 70 år. Ingen andre sykdommer enn relativt nylig diagnostisert diabetes 2.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for din henvendelse.

Du har ikke skrevet noe spørsmål til oss, så jeg vet dessverre ikke hva du ønsker informasjon eller råd om her.

Du skriver at du aldri har hatt herpes, og at dette er første gang du har et munnsår. Betyr det kanskje at du tenker eller vet at dette er herpes? Isåfall vil det jo gå over av seg selv. Der finnes medisiner som kan brukes tidlig i forløpet, for å dempe et herpesutbrudd og forkorte varigheten, mens de har ingen effekt om det har vart en stund, og det får jeg følelsen av at det har gjort, siden du skriver at det har dannet seg skorpe.

Du har videre øm og sår tunge og tannkjøtt. Jeg vet ikke om det har noen sammenheng med munnsåret, eller om du kanskje har herpesutbrudd der også? Eller om der er noen synlige endringer?
Dine ømme lymfeknuter ved bakre del av underkjeven kan kanskje ha sammenheng med både sårheten i munnen og såret på leppen, og hovne og ømme lymfeknuter tyder på en infeksjonø

Jeg tenker at dersom dette har vart en stund og ikke ser ut til å forsvinne, eller at det evt blir verre, så bør du til legen din for å få en vurdering av det. Det kan vi jo ikke gjøre her over nett, hvor jeg ikke får undersøkt deg. Videre når det gjelder sår, så gjelder jo også tommelfingerregelen om at alle sår som ikke gror, skal undersøkes av lege. Dette for å utelukke at det kan dreie seg om ondartede forandringer. Nå sier jeg ikke dette fordi jeg på noen måte tenker det om ditt sår, men det er en generell regel som skal følges, dersom ikke såret ser ut til å forsvinne.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-