Sår på forhuden

Spørsmål

Hei. Jeg er innimellom plaget med at jeg får lett små sår på undersiden av forhuden på penis. Sårene blir ofte betente og svir.

Mitt spørsmål er som følger: Kan jeg forsøke med brulidin krem eller bacimycin salve når jeg får slike sår, eller er det grunner som tilsier at man ikke bør bruke disse medikamentene under forhuden på penis? Er daktacort et bedre alternativ?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. Neste gang du får sår bør du gå innom ditt fastlegekontor. En vil her ta en liten penselprøve fra området som undersøkes for herpes. Det er lurt å utelukke først. Hvis påvist, er behandlingen for dette med tabletter ved utbrudd.

2. Hvis man har utelukket herpes, er daktacort et godt betennelsesdempende alternativ. Det er ikke noe galt å bruke brulidin eller bacimycin. De er antibakterielle, men demper ikke betennelser i huden i seg selv.

Håper svaret var til hjelp!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn