Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan dette være mollusker ?

Spørsmål

Hei, har de siste ukene hatt små kviselignende «nupper» i området mellom penis og mage samt på nederste del av penis. Trodde først dette var pga barbering og betente hårsekker men etter å ikke ha barbert på en stund ser jeg de fortsett er der. Viser til vedlagt bilde. De klør ikke og er ikke på øvre del av penis (penishode). Oppdaget de når jeg var i Asia. Hadde ikke sex på denne reisen men hadde ubeskyttet sex få dager før avreise. Testet negativt for Klamydia.

Svar

Hei og takk for brevet ditt og medsendt bilde som viser spredt lokaliserte hvitlige utvekster på huden, mest forenelig med det som kalles molluscum contagiosum eller bare mollusker. Noen ligner veldig, mens andre mer seg ut som små hudbetennelser som følge av barbering;- sannsynligvis foreligger begge deler.
Diagnosen må tas med de forbehold man alltid må ta etter diagnostisering på basis av et bilde. Mollusker er virusbetingede vortelignende utvekster som overføres ved hudkontakt. Således kan de være overført i forbindelse med et eller flere seksuelle møter, men kan også overføres ikke-seksuelt bare ved hudkontakt som varer noen tid. Barn kan også få mollusker. Hvis man har ørsmå åpne sår etter barbering overføres vortene lettere. Barn kan også få mollusker. Vortene er ikke farlige på noen måte og må ikke forveksles med condylomer eller kjønnsvorter som er betinget av HPV-virus. Behandlingen er å fjerne disse kirurgisk, enten ved fryseteknikk eller annen prosedyre. Inntil du får time hos lege som kan fjerne molluskene kan du kjøpe en antibakteriell krem på apoteket som brulidin eller pyrisept og smøre på en til to ganger daglig. God bedring og lykke til !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-