Helvetesild og kreft

Spørsmål

Har smerter i ryggen. Svært konsentreret under høyre skulderblad.
Dette har jeg hatt siden november 2003. Dette som førte til at jeg gikk til lege og dermed ble det oppdaget at jeg hadde lymfekreft. En svulst i høyre armhule. Dette var rundt nyttår. Startet med sellegiftkur i januar(4 kurer) og er nå ferdig. Svært godt resultat. Skal starte med stråling i neste uke.
For 4 uker siden fikk jeg utslett og sår på brystet og bak på ryggen og på høyre arm. Alt på høyre side. Diagnosen var helvetesild. Legen forbandt da smertene som jeg har klaget på siden november med dette. Synes dette er merkelig. Fikk smertestillende(P.Forte) Det hjalp ikke noe serlig. Fikk siden (nå på tirsdag) Neurontin, men smertene er der enda.
Leser på internett om helvetesild at det skal være kløe og smerter i sårene. Dette har ikke jeg merket noe til. Det eneste jeg merker er litt stivhet (nummenhet) i høyre skulder og nedover til hoften.
Det som bekymrer meg er imidlertid den stikkende smerten bak høyre skulderblad. Har ikke fått noe tilfredsstillende svar på dette av legene jeg har vært i kontakt med på Tønsberg sykehus og radiumhospitalet. Kanskje du kan hjelpe meg.

Relevante sykdommer/medisiner: Er nettop ferdig med 4 sellegiftkurer mot lymfekreft og skal begynne med stråling neste uke.

Mann, 63 år

Svar

Hei!

Det er selvsagt ganske umulig for meg å diagnostisere disse plagene over internett. Jeg tror nok ikke det er umulig at det fortsatt er helvetesild som gir deg smerter, disse plagene kan henge igjen lenge etter det aktuelle anfallet.

Det er nok litt atypisk helvetesild du har hatt hvis den diagnosen er riktig, men siden du har tatt cellegift kan forløpet av slike infeksjoner være annerledes enn hos andre. Det er jo gode muligheter for at plagene er en helt triviell muskelsmerte på grunn av overbelastning eller irritasjon. I så fall bør plagene kunne gi seg med tiden.

Du må be legene du har kontakt med om å undersøke det vonde området og eventuelt undersøke det nærmere med feks CT eller MR hvis det er grunn til det. Plagene behøver selvsagt ikke ha noe med kreften å gjøre, men man er jo litt mer på vakt for slike uforklarlige smerter når det er en kreftpasient det gjelder.