Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En "prikk" på forhuden

Spørsmål

Her er et bilde som kanskje kan vise litt bedre hva jeg mener og du kanskje kan gi en diagnose.
Er ikkje vondt eller ømt det eneste jeg kjenner er i fingrene når jeg tar på det.

Svar

Hei.

Her har du sendt et bilde av en liten prikk utenpå forhuden din. Det kan se ut som den har en liten fordypning i midten? Det kan få en til å tenke på mollusker, en ufarlig virussykdom som går over av seg selv etter en god del måneder. Hvis det er mollusker, kan det også bli flere av de.
Men det er svært vanskelig å si noe sikkert ut fra et bilde av en så liten prikk, som blir uklar når en forstørrer bildet. Ikke kan jeg få kjent på den heller, for å se om den står opp fra overflaten, går i dybden, eller om den er i plan med resten av huden. Og jeg vet ikke om du har hatt den lenge eller om den akkurat har kommet, eller om det er en ting som kommer og går, om den har væsket osv. Slik informasjon er nødvendig for å kunne si noe sikrere om hva det er. Hvis den akkurat har kommet, og den så endrer seg etter noen dager til å bli et væskende sår, så kan vi tenke på herpes, men det ser ikke spesielt ut som dette ut fra bildet akkurat her og nå i hvert fall. En tilstoppet talgkjertel er også en mulighet. Den ser ikke ut til å ha en "stilk", (?) og da er det noe mindre sannsynlig at det dreier seg om kjønnsvorter.
Men dessverre kan ingenting sikkert sies utfra kun et bilde, så du bør la fastlegen din se på dette om du vil ha et sikkert svar på hva det er.

Ha det bra.