Cyste på halen

Spørsmål

Jeg har for noen måneder siden lagt merke til en kul på høyreside av halebeinet innenfor huden. Kan kanskje minne om en cyste, eller en kvise for til tider kommer det væske ut av et sår som er kommet der. Om jeg klemmer på den så kjennes det ut som en større kvise, og det kom slik væske som det gjør fra en kvise, men tror ikke det er ettersom den har vært der for lenge til det. Så har gått å tenkte på om det kan være en cyste, eller i værste fall hudkreft? Hva tror du? Og hva bør jeg gjøre, hva kan gjøres for å helbrede? Er meget tankefull angående dette, og vet liksom ikke helt hva jeg skal si om jeg skulle gå til lege.

Håper du forstår min forklaring på hva det kan være og kan gi meg litt info.

Mann, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

En kul som det kommer noe innhold ut av ved siden av halebenet minner veldig mye om en såkalt "tvilling", en byll som ofte oppstår i denne regionen. Slike forandringer kan være langvarige og gi en del plager, hvis den ikke tømmer seg kan det sprenge på og være svært smertefullt. I så tilfelle må den skjæres opp og tømmes, og noen ganger må hele forandingen fjernes kirurgisk for at du skal bli kvitt problemet.

Hudkreft tror jeg ikke det er i det hele tatt.

Cyste betyr bare en væskefylt blære - men det er nok mer riktig å kalle dette for en abscess eller rett og slett kvise, noen ganger skyldes det en betent hårsekk.

La legen din ta en titt på dette og vurdere om den bør åpnes litt mer for at den skal gro bedre slik at du kan bli kvitt plagene.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-