Barberproblemer

Spørsmål

Dette er sikkert et helt idiotisk spørsmål jeg burde visst svaret på, men, når jeg barberer meg, blir huden veldig sår (ikke kviser), og resultatet blir heller ikke helt perfekt. Er det noe jeg gjør feil? Jeg har lav hårvektst (håret vokser nedover), har dette noe å si? Om jeg bruker høvelen MED hårretningen tar den så og si ingenting, så jeg må gå MOT for at jeg skal få det bort...

Mann, 17 år

Svar

Hei!

Jeg synes ikke spørsmålet er idiotisk, tvert imot er det sikekrt mange som sliter med barbering og hud.

Vær klar over at reklamene for barberblader på TV ikke gjenspeiler virkeligheten for de fleste menn, det er slett ikke bare å dra høvelen over haka for å få et godt resultat.

For å skåne huden under barberingen kan du gjøre barberingen etter dusjing for eksempel om morgenen. Bruk rikelig med skum, og pass på at barberhøvelen er skarp, vanligvis holder et blad til 2 eller kanskje 3 barberinger. Det spiller ingen rolle hvilken vei du barberer, men resultatet kan bli litt forskjellig. Du må stramme huden som skal barberes, enten ved å vri på hodet eller gjøre grimaser, eventuelt dra med den andre hånden i huden. Barberer du oppover får du kortest stubb, men sjansen for å kutte seg eller at huden blir sår er større. Barberer du nedover går det gjerne kortere tid før du må barbere deg igjen.
Ta ett eller to "lengder" før du skyller høvelen for hår og skum.

Etter barberingen må du bruke en aftershave eller gel for å lukke porene i huden igjen, pass på at du skyller vekk alt barberskum og tørk forsiktig huden med håndkle først.

Det er dessuten mange som mener at barbering om kvelden er å foretrekke fremfor om morgenen.

Lykke til!