Atherom nær vagina?

Spørsmål

Jeg har en klump nær vagina som følger en kort rekke røde utslett rett innen for det høyre låret. Klumpen er ca 1cm bred og sitter under huden. Har hatt den i rundt et halvt år. Jeg kjenner ingen smerte eller ubehag bortsett fra når jeg klemmer på den eller klør. Da brer smerten seg inn i høyre bein og oppover nær magen, og det kjennes ut som om området rundt og under klumpen hovner opp. Dette området og det høyre beinet føles numment. Innenfor låret, over vagina har jeg røde/lilla utslett-lignende flekker. I samme området innenfor the venstre låret har jeg også røde/lilla flekker, men de er ikke plagsomme. Jeg har aldri hatt seksuelt samleie, men har vært seksuelt aktiv det siste året og har normal menstruasjonssyklus. Klumpen ser ut som et blåmerke, grått eller blått, men det blir aldri til et åpent sår, blør aldri og får aldri skorpe. Fargen er lite synlig til vanlig. Jeg har lest om kjønnsykdommer som herpes, men det jeg har ligner ikke symptombeskrivelsen. Klumpen kan ha vokst bare litt siden jeg oppdaget den for et halvt år siden, og derfor er jeg redd det er kreft. Jeg har også spekulert i om det kan være at jeg bruker for stramme ola-bukser og truser. Noen av trusene og buksene jeg bruker har før irritert huden rundt disse stedene. Jeg har ikke snakker med lege før og har ikke prøvd noen type behandling, og jeg er helt sikker på at jeg ikke er gravid.

Kvinne, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du kan ta det helt med ro, dette er nok ikke kreft, kreft her er tilnærmet ikke-eksisterende. Det høres ut som om du har en overfladisk kul i huden, og dette kan være et aterom Aterom er en kul av talg som dannes dersom utførselsgangene tilstoppes. Huden kan som du nevner irriteres ved friskjon av klær og medføre små betennelser i huden, evt slik at talgkjertler blokkeres og talgen hoper seg opp. Dersom man klør blir de ytterligere irritert og huden rundt kan bli rød. Slike kuler kan vokse og irritere hudnerver slik at man kan få ubehag og smerte ved berøring, og derfor fjernes de ofte. De er ikke farlige i seg selv, og mange lar dem derfor være dersom de ikke er svært store eller som sagt medfører ubehag. Det beste du kan gjøre er å kontakte legen din for en undersøkelse, og evt avtale time for fjerning dersom du er interessert i det.

For mer informasjon se: www.pasienthandboka.no, søk på "forstørret talgkjertel"

Håper svaret var til hjelp!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn