image: Vortelignende forandringer i en føflekk

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vortelignende forandringer i en føflekk

Spørsmål

Har fått skjelldannelse på en opphøyd føflekk. Jeg har fra før psoriasis, og borreliose. Er nå veldig redd fordi en føflekk har fått skjelldannelse. Sender bildet, på bildet er det litt irritasjon fordi jeg har smurt på salven «Utolig»

Kvinne 55
Svar

Hei.

Ut fra bildet å bedømme, så tror jeg absolutt ikke dette er en ondartet endring i en føflekk. Det er heller ikke skjell slik du omtaler det, men mer en vortelignende forandring. Uansett så synes jeg du skal gå til fastlegen og få den fjernet, fordi det er så enkelt, og for å være på den sikre siden. Gjør du det, så får du den både vekk, og du får en bekreftelse på at den ikke er ondartet, og du slipper å tenke mer på det.

Ha det bra.

Illustrasjon: Tatjana Bacina / Shutterstock / NTB