Utslett rundt penishodet

Spørsmål

Er plaget av eksem, av og til med blemmer, rundt penishodet. Er forsiktig med bruk av såpe. Klarer å holde eksemet nede ved hjelp av hydrokortison, men den kommer tilbake etter en stund. Bruker ikke medisiner ellers. Eksemet har pågått i mange år.

Svar

Hei.

Her har du ikke stilt noe konkret spørsmål, men jeg formoder at det du ønsker, f.eks. kan være informasjon om hva det skyldes og hvordan du kan bli kvitt det.
Å si noe om hva det skyldes, altså stille diagnoser, er ikke noe vi får til over nett, siden jeg ikke kan se utslettet. Vi har muligheten for legge ved bilder, om du skulle ønske det en annen gang.
Og når jeg ikke har mulighet til å stille noen diagnose og følgelig ikke vet hva slags hudsykdom det er snakk om, så er det vanskelig å gi konkrete råd om behandling også, for behandlingen vil jo rette seg etter diagnosen. Sagt med andre ord, så må man vite hva man skal behandle.

Jeg synes helt klart at dette høres så plagsomt ut av du bør la fastlegen din se på dette. Hvis ikke fastlegen finner ut hva det er, vil du bli henvist til en hudlege.

Jeg kan naturligvis kun drive med høyttenking her over nettet, og ingenting kan sies med sikkerhet, men når du nevner blemmer rundt penishodet, som kommer og går, så bringer det tankene over på herpes. Det gir jo nettopp blemmer, f.eks. på penishodet. Det finnes det spesifikke medisiner mot, så det er nok en grunn til å få lege til å se på dette, spesielt når du har disse blemmene.

Lykke til.