Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett på leggen med borreliamisstanke

Spørsmål

Hei .. jeg er redd for lyme disease .. la meg til å sove på sofaen for 1 månede siden, å så våknet jegg opp med et stort rødt å hovent merke på leggen, å et mindre hovent merke på den andre leggen... etter 1 time jeg oppdaget det så forandret det form, å ble ovalt og så forandret det seg flere ganger gjennom dagen til det bare ble et stort rødt merke på leggen som var ujevnt.. å det var hovent hele veien... neste dag dro jeg til sverige, å så kjøpte meg en kortisol krem, å smurte på 2 ganger.. etter 2 runder med kremen, så ble merke nesten borte.. å det vokste ikke, det bare forminsket.. å det etter 2 runder ... dette skjedde over natten, men etter vært kom et tydelig stikk merke mitt på merke.. min lege så på bildene jeg visste han, å forklaringen jeg ga å sa at dette minte ikke han om borreliose.. men jeg klarer dessverre ikke legge det fra meg.. så da lurer jeg på om du kan gjøre meg litt klokere her.. minner dette deg om borrilose ? det var ikke flatt, men stort , rødt å veldig hovent først, å så etter 1 time forandret det form.. har hatt diare siden men legen sier det ikke henger sammen med bitte.. sliter med helseangst... forandret seg fra bilde nr 1 til bilde nr 2 på 1 time.

Kvinne 24
Svar

Hei!

Jag kan lätt svara på detta. Detta påminner ikke om Borrelia (Lyme disease). Utslettet ser inte inte ut som Borrelia-utslett. Din beskrivning om hur det uppkom och hur det förändrade sig talar starkt emot Borrelia. Jag kan säkert säga att detta inte är något du ska oroa dig för.

Möjligen kan utslettet vara urticaria (nässelutslag på svenska). Det är ett helt ofarligt och ospecifikt utslett som man kan få av olika anledningar. Just det att det ändrade form talar för urticaria.

Hoppas detta var till någon hjälp,

Bästa hälsning,

Per Åkesson

Infeksjonslege

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-