Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett på føttene

Spørsmål

Hei! Har hatt disse røde prikkene/ utslettet på føttene mine i 3-4 uker nå. Det strekker seg også litt oppover ankelen og i overgangen fra legg til fot. Prikkene går ikke bort når jeg presser på de. Det klør ikke. Er det noe å bekymre seg for? Hvordan får jeg det vekk? Hva er det?

Svar

Hei.

Vi kan ikke stille noen eksakte diagnoser over nett eller basert på et fotografi slik du har vedlagt, men jeg kan tenke litt høyt omkring dette:

Du er en ung og frisk mann på 23 år. Dette har vart i tre uker, og ellers er du frisk. Prikker i huden som ikke forsvinner når man trykker på de, er vanligvis blodutredelser. Det ser slik ut på bildet også.
Det første som slår meg, er dette med at det er sommer, og du kanskje går i sandaler eller andre sko enn de du er vant med? Isåfall tenker jeg på om det kan være mekanisk press mot huden fra sandalstropper, evt et kontakteksem mot noe i stroppene / skoa.
Det er nokså symmetrisk plasserte prikker, og du har det ingen andre steder på kroppen, og det er med å tale for en helt lokal forklaring som f.eks. skotøy-relatert, og ikke en hudsykdom av noe slag. Jeg skal ikke si noe sikkert om dette, men det er slike tanker jeg gjør meg når jeg ser bildet og sammenholder det med din resterende informasjon.

Hvis det kan være noe i det jeg her antyder, så kan du forsøke å bytte ut evt sandaler og se om det da gradvis forsvinner. Men hvis min sko-hypotese ikke kan være korrekt, hvis du f.eks. ikke har brukt sandaler e.l. og ingen nye sko, og det ikke forsvinner, bør du kanskje vurdere å gå til lege for å få det undersøkt.

Ha det bra så lenge.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-