Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tørr hud nedentil

Spørsmål

Hey jeg har tørr hud på penis og kan og bli ganske sår spesielt vis jeg onanerer .Har og en flekk på penishodet er og litt håven rundt hodet va kan dette være og hvordan behandle .Har vert oss lege tidligere men har ikke funnet ut av det .

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Tørr hud forskjellige steder på kroppen er ikke uvanlig, noe som ikke sjelden kan ha med den konstitusjonelle hudtypen å gjøre;- noen har en generell tendens til tørr hud og enkelte kan også få et eczem som følge av dette som kalles atopisk eczem. Tørr hud på penis er heller ikke sjelden, men ofte kjenner man ikke årsaken til tørrheten, bortsett fra de gangene man kanskje har hatt endel sex og har vasket seg med såpe og vann mer enn vanlig. 


Generelt bør man forsøke ikke å vaske for meget, såpe og vann fjerner det tynne fettlaget som dekker huden og som forhindrer uttørring. Her er et par råd som tar sikte på å unngå dette. I dusjen bør du la være med å såpe deg inn nedentil, bruk fingrene under rennende vann slik at du fjerner det som eventuelt er å fjerne. Tørk forsiktig og smør deretter penis og omgivelsene med en nøytral fuktighetskrem som fås kjøpt reseptfritt på apoteket;- apobase er ofte et godt valg. Den kommer både som lotion og krem og da bør du velge kremen. Smør med fuktighetskremen et par ganger daglig. Sol, sommer og bad i salt sjø kan også ha en gunstig innvirkning på slike tilstander. 


Når det gjelder flekken du nevner samt at du merker en hovenhet rundt penishodet så er det vanskelig å si noe sikkert om det uten å vite noe mer om hvordan det ser ut, hvor lenge du har hatt det, eventuelle seksuelle kontakter mv. Hvis du har hatt et eller flere ubeskyttede samleier så er mulighetene mange for at det f. eks. kan dreie seg om noe som er seksuelt overført. Kanskje bør du finne deg en lege som har erfaring i tilstander nedentil, som f. eks. en hudlege og konsultere ham eller henne vedrørende dette, det høres ut som du kan ha nytte av en slik konsultasjon hvor du også eventuelt kan ta opp problematikken rundt tørrheten på penis. God bedring og lykke til !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-