Tetracykliner og sol

Spørsmål

Jeg er en dame på 51 år, som ikke har noen sykdommer enn: Etter å ha fått diagnosen perioral dermatitt, har jeg nå tatt to tabletter daglig med Tetracyclin i snart 4 uker. Utslettet og hevelser har blitt nærmest borte, og bra er det! Huden kjennes tynnere ut enn vanlig. Jeg har lest at en skal unngå sol mens tablettkuren varer. Spørsmålet mitt er: Er Skarverennet noe en bør eller skal unngå å delta på for min del i år? (Det er et skirenn over 4 mil i Hallingskarvet på fjellet.) Her blir det jo en del sol, nesten uansett vær. .

Kvinne 51
Svar

Hei! Tetracykliner er egentlig et antibiotika, men brukes ved kviser og tilstanden du har hatt. Medisinen gir en såkalt fototoksisk effekt og det fører til lettere solforbrenning. Dersom du smører deg med solfaktor 50 (blokk) er du godt beskyttet og ingen fare. Pass på at solkremen ikke er en gammel tube som har ligget i skapet noen år. De kan tape sin effekt raskt. Med dette er det ingen problem å gå Skarverennet i stekende vårsol!

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-