Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tap av øyenbryn

Spørsmål

Hei, Jeg mistet øyenbrynene mine for ca 1,5-2 år siden. Helt borte på den ene siden og noen få hår igjen på den andre siden. Hva kan grunnen være og tror du det er håp om at de komme tilbake? Jeg fikk tatovert øyenbryn for ca 1 år siden. Kan det ha skadet hårsekkene på noen måte?
Jeg er 55 år, har fortsatt menstruasjon (regelmessig men mindre mengder)

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. På fagspråket kalles tap av øyenbryn madarose. Det er en lang liste av mulige årsaker. Legger ved en link under der du kan finne detaljert informasjon. Vanligste årsak vil være alopecia areata. Her er det en mulighet at det kommer tilbake av seg selv. Å få tatovert øyenbrynene vil jeg ikke forvente skader hårsekkene på noen måte.

https://www.dermnetnz.org/topics/madarosis

Av prøver vil jeg anbefale å sjekke stoffskifte. Høyt eller lavt kan gi hårtap i dette området. Det vil deretter være naturlig å oppsøke en øyelege for en sjekk. Behandlingsmessig kan man vurdere å forsøke en veske som heter bimatoprost eller minoxidil. Det er medisiner som kan stimulere hårvekst hos enkelte.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke en legetime (gjerne hos øyelege) for en undersøkelse. En kan der også se igjennom alternativene for behandling. Håper svaret var bakgrunnsinformasjon til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-