Talgcyste?

Spørsmål

Hei!

Jeg har i flere år slitt med en betent kvise på høyre kinn. Opplever at den aldri forsvinner helt etter at den har blusset opp, den bare går tilbake og ligger under huden til neste gang den bryter ut. Den blir kjempe betent og ildrød, aldri gul som vanlige kviser ofte blir.
Jeg har aldri hatt noe stort problem med kviser, det er kun denne som beskrevet, ellers bare ett par som kommer i ny og ned.

Har tidligere prøvd en kvisekrem jeg fikk på resept av fastlegen min, mener den het Epiduo, og det er flere år siden. Syntes ikke denne hadde noe spesiell effekt den gang.
Vet ikke om dette tilfellet her går under kategorien "kviser", da det for meg virker som mer enn det.

Jeg har et helt normalt kosthold, drikker aldri brus eller andre sukkerholdige drikke, drikker for det meste bare vann eller melk til frokost. Spiser eller drikker normalt sett ikke noe som kan føre til kviser/acne på lang sikt.

Renser huden min morgen og kveld, samt bruker en ansiktskrem som er beregnet for min hudtype.

Har ikke vært hos hudlege med dette, tenkte først å høre med deg hva du tenker.

Jente, 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Det du beskriver høres for meg mer ut som en talgcyste. Det er en liten «ballong» som ligger under huden. Talgcyster kjennes typisk som en liten kul under huden som ofte ikke forsvinner. De kan også bli betent i perioder hvor de blir større, betent og ser ut som en stor kvise. Kvisekremer fungerer ikke på talgcyster.

Så hva bør du gjøre?
La legen din eller en hudlege undersøke området for å få en sikker diagnose. Hvis vedvarende over tid er behandlingen ved et enkelt kirurgisk inngrep. Her åpner man den enten med et lite hull i huden og fjerner kapselen rundt cysten. Hvis de er større må man ta de ut med et lite snitt i huden som sys igjen.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn