Syringomer

Spørsmål

For en tid siden fikk jeg noen ganske skjemmende syringomer under øynene. Jeg fikk fjernet syringomene med laser.
Jeg har lest at man ikke kjenner årsakene til syringomer, men er redd for at de skal komme tilbake og vil gjerne vite om syringomer kan forårsakes av hudpleiemidler. Før jeg fikk syringomene, brukte jeg et middel mot poser under øynene, "Exuviance DePuffing Eye Serum".
Kan det hende at dette middelet kan ha vært årsåk til syringomene?
Er det sannsynlig at foundations eller annen makeup eller hudpleieprodukter kan forårsake syringomer?

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

Årsaken til syringomer er ikke fullt ut kjent. Det er en arvelig komponent.

https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-n-s-syringomer.html

Hudpleieprodukter vil ikke påvirke eller fremprovosere nye syringomer. Serumet du har brukt eller noen andre hudpleieprodukter vil ikke være årsaken.

Førstevalg i behandlingen er med laser. De har tendens til å komme gradvis tilbake over år. Da er behandlingen identisk.

Håper svaret var til hjelp!