Svetteproblemer

Spørsmål

Jeg har lenge slitt med endel svetting under armene, og får svetteringer på klærne kort tid etter klesbytte. De er ikke veldig store, men det er likevel ganske sjenerende. Det er ikkje nødvendigvis verst når det er varmt, men ved skiftende tempraturer, som når en går ut og inn og fryser litt. For et par år siden ble jeg tipset om en deodorant som heter Yerka, en væske som skal dynkes på huden ved jevne mellomrom. Jeg tror virkestoffet i Yerka er aluminiumsklorid. Jeg bruker den ikke som forklart på flaska, 3 ganger i uka, men heller en gang i mnd, da jeg ikke har et veldig stort svetteproblem. Det er jeg lurer på er om dette produktet er trygt? Jeg syns det virker litt skummelt godt, da det stopper synlig svette i ukesvis. Det svir og klør på huden med en gang, men det går fort over, og jeg får ingen varige hudproblemet av det. Kan det ha noen bivirkninger eller senskader?

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Takk for spørsmålet ditt. Jeg kjenner faktisk ikke merkenavnet Yerka fra før, men ser på nett at det inneholder aluminiumsklorid. Dette er et virkestoff mot svetting som brukes mye, og av mange med god effekt. Det er flere deodoranter, f.eks Stop 24, som også inneholder dette virkestoffet. Det er også mulig å få kjøpt rene aluminiumsklorid oppløsninger på apotek. Såfremt Yerka ikke inneholder andre stoffer som er problematiske, kan du trygt bruke det over lang tid.

Aluminiumsklorid vil svi noe ved kontakt med huden. De fleste tåler dette bra. Man bør bruke et slik produkt med den hyppighet som er nødvendig for å kontrollere svettingen. Tre ganger i uken er ganske vanlig. Hvis det holder med mindre hos deg er det bra. Største problemet man kan oppleve med aluminiumsklorid er hudirritasjon, kløe og utslett.

Hvis man ikke kommer til mål med slike svetteprodukter er neste steg behandling med botox. Dette gir svettereduksjon i 3-4 måneder.

Håper svaret var til nytte!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn