Svett på ryggen!

Spørsmål

Hei!
Jeg er en som er veldig plaget med at jeg svetter veldig mye på ryggen og brystet (det er hvertfall dette som plager meg mest) Jeg har med hell brukt aliminiumklorid under armene og lurer på om jeg kan smøre dette på ryggen og brystet for å bli kvitt svettingen der.
Jobber i en jobb der vi må bruke skjorte og det er ganske kjedelig med store svette ringer på ryggen osv når du er sammen med mange mennesker.
Har vært i kontakt med to leger før angående problemet men de sier det ikke er mye å gjøre med problemet og at det vil bli bedre med alderen, men vil egentlig ikke slå meg til ro med det svaret.

På forhånd takk for svar

Mann, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg har ikke klart å finne informasjon spesifikt om svetting på rygg og bryst, de fleste steder i medisinsk litteratur omhandles svetting i armhulene, i håndflatene og på bena. Det er ingen litteratur som omhandler bruk av aluminiumklorid også i disse områdene. Jeg tror nok likevel det er uproblematisk å gjøre det, men vil ikke anbefale det før du har snakket med en hudlege. En annen teknikk er såkalt iontoferese, hvor det affiserte hudområdet senkes ned i vann, og en svak strøm settes gjennom vannet. Jeg kan se for meg at det er vanskelig å få gjort effektivt på "dine" områder, men igjen synes jeg du skal konsultere en hudlege.

Når du nevner skjorter og svettemerker, så lurer jeg på om du bruker skjorter av et stoff som puster, feks bomull? Det kan være en god ide å ha på seg en t-skjorte av bomull innerst også. Hvis du har talkum på ryggen vil det hjelpe litt mot fukt. Noen ganger skyldes slike plager at man er stresset og spenner seg, og jeg tror nok også at disse plagene vil gi seg med tiden.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-