Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Stadig nye utslett etter to kurer mot skabb

Spørsmål

Hei, har hatt skabb og har gjennomgått 1 behandling nå (brukt NIX 2 ganger med 1 ukes mellomrom). Jeg er nå 1 uke etter endt kur og ser fremdeles at det dukker opp nye utslett. Kan det dukke opp flere nye utslett selv etter vellykket behandling? Har fulgt alle råd for å få en vellykket behandling, utenom å fjerne overmadrassen, denne snudde jeg bare. Ser også att det har dannet seg en liten skorpe over noen av utslettene, men tror dette kommer fra kløe.

Mann 21
Svar

Hei.


Det er velkjent at det kan klø i flere uker, etter en gjennomgått skabbkur, selv om all skabben er drept og borte. Men det vil ikke oppstå nye utslett om skabben er borte.

Derfor må de nye utslettene her enten skyldes at du fortsatt har skabb, eller ha annen årsak. Kan det for eksempel være merker etter din kløe, dvs at du fortsetter å klø (som forventet) og skaper småskader i huden?

Hvis du er usikker her, synes jeg du skal la fastlegen ta en titt på dette for å gjøre en vurdering av om det er skabbganger du fortsetter å få.

Alternativet er naturligvis nok en kur, uten legeundersøkelse, men du har jo allerede brukt anbefalt behandling, dvs to runder.

Jeg ønsker deg lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-