Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sprekker på forhuden

Spørsmål

Heisann, Forrige gang jeg og min samboer hadde samleie revnet forhuden. Det ble flere små sprekker rundt tuppen for ca 2 uker siden. Sprekkene har utvidet seg og er blitt til liyt større runde sår samt litt hevelse tiltross for at det har fått være i fred. Ett av problemene er at jeg har litt overflødig forhud som alikevel er litt trang og sårene ligger inne i åpningen når peneisen er slapp. Dette fører til fuktighet rundt og i såret pluss det er veldig smertefult og urinere. Er det noe jeg kan gjøre for å få dette til å gro? Orker nesten ikke drikke i frykt om å gå på do. Har hatt rift før men ikke så utsatt som dette og det grodde fint på kort tid. Er også ubehagelig og bevege seg rundt og det saboterer nattesøvn da alt som kommer i kontakt er veldig ubehahelig. Har ikke sett bedring på 2 uker bare blitt værre. Håper du har noen tips.

Mann 28
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. En skulle forvente en slik rift hadde grodd på et par ukers tid. Rifter er generelt veldig vonde. Hva gjelder smerten først kan man bruke xylocain gel fra apotek uten far som bedøver huden. Hvis området er fuktig kan det forhindre at det gror. Hvis det er hovent og rødt rundt kan man også få en infeksjon som gjør at det ikke gror igjen. Jeg ville latt en lege se på det. Hvis det er tegn til infeksjon vil man ofte få en salve med antibiotika, evt. i noen ganger tabletter. 


Hvis du har hatt trang forhud og flere episoder med rifter bør man vurdere en tilstand som heter lichen sclerosus. Det rammer ofte den ytre delen av forhuden, og gjør huden trang og disponert for sprekker. Det kan behandles med kortisonsalver over tid, som myker opp området. Evt. tilråder man fjerning av den ytre delen av forhuden. 


Håper svaret var til hjelp!