Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Soppinfeksjon i huden?

Spørsmål

Hei, jeg har fått utslett på brystkassen og noen steder på ryggen. Dette har vedvart i noen dager og klør i moderate mengder. Har søkt litt rundt etter hva det kan være, men finner ikke et bra svar. Ser ikke spesielt "bra" ut. Burde jeg gå til fastlegen? Eller ser det ut som at det kan gå over? Har ingen kjente sykdommer som jeg tror kan føre til dette. Takk for svar.

Mann 23
Svar

Hei.


Når jeg ser bildene du har vedlagt, ser jeg at utslettet er kraftigst i hudfoldene under brystene. Og så sprer det seg utover derfra. Der hud ligger mot hud er det fuktig og varmt, og det gir ideelle forhold for hudsopp. 

Den mest sannsynlige forklaringen her er nok soppinfeksjon. Det er naturligvis ufarlig, men du skal selvfølgelig få det bort. 

Kjøp reseptfri krem på apoteket mot dette, Canesten eller Klotrimazol. Så bruker du den i tynt lag 2-3 ganger daglig og ser om utslettet da avtar litt etter litt, og evt forsvinner helt. 

Skjer det, så har du bekreftet at det er soppinfeksjon. Hvis ikke du blir bedre av det, eller at du evt blir verre, så får du heller gå til lege for nærmere undersøkelse, for en kan jo ikke stille sikre diagnoser over nett, kun basert på fotografier, så dette med soppinfeksjon er mer en antagelse enn en egentlig sikker diagnose ifra min side. Og så har du fått et konkret råd om hvordan du kan håndtere dette, altså at du kan forsøke behandling mot sopp før et evt legebesøk. Skulle det ikke være sopp, så gjør du uansett ikke noe galt ved å forsøke denne kremen.

Ha det bra.