Soling og forholdsregler

Spørsmål

Jeg er en eldre kvinne som skal til syden for første gang og lurer derfor på om det er spesielle hensyn jeg bør ta når jeg er i sola. Jeg er frisk og rask, men vil gjerne ha litt informasjon om ting jeg bør være obs på ettersom jeg nå er kommet opp i åra.

Kvinne, 69 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Som i alle aldersgrupper er det viktig å smøre seg med en god solkrem. Du må tilvenne huden din sol litt gradvis og ikke svi deg for hardt den første tiden, men ta deg pause etter en stund og dekke huden til slik at du ikke blir solbrent. Du må passe på å drikke rikelig, gjerne vann fra flaske, slik at du opprettholder væskebalansen. Hold deg i skyggen midt på dagen når solen står på som sterkest. Det er litt forskjellig hva sydenturister foretrekker av solfaktor, men jeg synes du minst skal begynne på solfaktor 12 de første dagene, og så prøve deg litt fram.

Sannsynligvis er det vel ikke meningen å bare bli brun, men like mye å føle varmen og opplevelsen ved å være i et annet land og se noe annet enn vanlig. Da behøver du ikke å ligge lange perioder i sola, men heller bestemme deg for en time på formiddagen og et par timer på ettermiddagen for å få en passende dose.

Kjøp deg en god og luftig solhatt med bred brem for å beskytte hodet og ansiktet litt mot solen når du er det nede.

Jeg ønsker deg en deilig tur med varm sol og gode opplevelser!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn