Smerter ved trusekanten

Spørsmål

Plager som er i perioder. Noen ganger er det veldig med verking i lysken på begge sider der trusekanten ender. (Bruker truser som ikke strammer for mye og har lagt merke til at jeg ikke tåler truser med f.eks. blonder.) Vondt og anstrengende når jeg går og det verker hele tiden. Huden er også litt mørkere der trusekanten går ved lysken. Det verker ut i hoftene og det er ikke noe godt å ligge på siden. Disse plagene har jeg hatt nå i ca en uke. Verkingen er litt verre i perioder. Har jeg sittet lenge gjør det vondt å reise seg og gå , men bedrer seg etter hvert. Har trodd selv at det er en form for allergi , men er blitt usikker på det.

Kvinne, 44 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror ganske sikkert det dreier seg om en irritasjon av huden, enten på grunn av en slags allergi for noe i stoffet (er det gummikant på underbuksene?) eller rent mekanisk at det er for stramt (men du sier de ikke strammer så mye?). Noen ganger kan undertøy eller bukser gnisse mye på spesielt sår og tørr hud, og da skal det ikke mye til før det blir smertefullt og plagsomt.

Alternativt kommer plagene egentlig fra hoftene dine, har du hatt noen fysisk unormale anstrengelser i det siste?

Dessverre er det ikke så mye jeg kan gjøre for å stille diagnose på dette, men jeg er veldig sikekr på at det er ufarlig. Snakk med legen din hvis plagene ikke vil gi seg i løpet av et par uker.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-