Små utvekster under forhuden

Spørsmål

Hei, for et par måneder siden fikk jeg noen små utvekster under forhuden. Det er snakk om to små ansamlinger av små hvite/hudfargede klumper varierende størrelse. De to ansamlingene sitter noenlunde symmetrisk plassert på hver sin side av "strengen". Klumpene er relativt harde. De klør noe men gir ellers få plager. Klumpene har vokst litt siden jeg først oppdaget dem. Jeg vet med sikkerhet at dette ikke er en seksuelt overførbar tilstand. Jeg har vært en tur til fastlegen som ikke stilte diagnose men ga meg beskjed om å se det litt an og komme tilbake om det ble verre. Jeg lurer på hva dette kan være. Er naturligvis redd for peniskreft siden seksuelt overførbare tilstander er utelukket. Det kan nevnes at jeg har hatt mye balanitt infeksjon over flere år, og at klumpene sitter omtrent der jeg oftest har hatt utslett. Hva kan disse klumpene være? Bør jeg få sjekket dem mer grundig?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

I første omgang må man få avklart hva det er. For å få stilt diagnosen sikkert må en lege se på det. Gjerne fastlegen igjen, eller alternativt en hudlege.

Det er helt normalt å ha to små hvite talgkjertler på hver side av strengen. Disse er ufarlige, og er der over tid (oppstår ikke plutselig). Vanligste årsak til nytilkomne kuler og prikker i området er vorter og mollusker. Lichen sclerosus er en tredje vanlig mulighet hvor huden blir fortykket og hvitlig i farge. Jeg skjønner du engster deg for kreft, men det vil være definitivt det minst sannsynlige.

Hvis du ikke fikk avklart årsaken sikkert sist, ta en kontroll igjen hos legen din. Hvis det er noe som skal behandles kan man ta stilling til det etter man vet årsaken.

Håper svaret var til hjelp!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn