Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skin tag ved endetarmsåpningen

Spørsmål

Hei.

Jeg har en skin tag i endetarmen. Denne plager meg innimellom ved at det lett blir sårt og kan gjøre vondt. I tillegg er det generelt litt vanskeligere å holde området hygienisk. Jeg har lagt ved et bilde av skin tagen til illustrasjon.

Jeg har noen generelle spørsmål: Må det et omfattende inngrep til for å fjerne en skin tag i endetarmen, eller er det enkelt? Hvordan gjøres det og hva er risikoen ved et slikt inngrep? Hvilken type leger (hudlege, kirurg etc.) er det som utfører slik behandling?

Svar

Hei.

Denne skin tag`en din ser ut fra bildet veldig grei ut å fjerne. Både kirurg og hudlege kan fjerne slikt, og mange almenleger ville nok også kunne gjøre dette. I praksis så er det kirurger som utfører slikt. Du kan be fastlegen din henvise deg til en kirurgisk poliklinikk, så får du dette gjort enkelt og greit. Det er ikke svære inngrepet: Du får en liten sprøyte med lokalbedøvelse ved roten av skin tagen, og så fjernes den, og så blir det nok et sting eller to.

Du spør om risiko. Dette er et svært lite og enkelt inngrep, og å tenke på risiko for noe som helst, er egentlig i praksis unødvendig. Men når det er sagt, så er det samtidig klart at ethvert kirurgisk inngrep har en teoretisk risiko for komplikasjoner som sårinfeksjon og blødning, men det er altså ikke ting du behøver å ta med i vurderinger her, når det gjelder behandling av noe så lite og bagatellmessig. Spesielt ikke når nytteverdien av å få det fjernet en gang for alle, vil være stor for deg.

Ha det bra og lykke til.