Skal han ikke få behandling for kreft?

Spørsmål

En bekjent av meg har for ett par måneder siden fått diagnosen, lymfe kreft.Er det slik at man kan leve med dette i flere år?Han er villig til å prøve det meste av medisin og har hørt om noe som heter noni.Har dette noe efekt og hva er det?Legen hans har sagt at han ikke skal ha noen behandlinger annet enn å komme til sjekk hos legen.Kan dette være riktig hvorfor skal han ikke ha kjemoterapi eller lignende? Er det kansjke noen annen behandling som kan forsinke sykdommen...

Kvinne, 21 år

Svar

Hei!

Jeg er ingen kreftekspert, og vil i første omgang stole på legen som han går til når han sier at behandling nå ikke er nødvendig.

Kan det være at det ikke er direkte lymfekreft, men noe som heter kronisk lymfatisk leukemi? Dette er en type blodkreft som ofte utvikler seg så langsomt og uskyldig at annen behandling en jevnlige kontroller ikke er nødvendig.
Du kan lese mer om kronisk lymfatisk leukemi på nettsidene til Den Norske Kreftforeningen.

De har også sider om lymfekreft.

Når det gjelder Noni, er dette et planteekstrakt som selges i helsekostbutikker. At dette skal ha noen vesentlig virkning på kreftutvikling har jeg ikke hørt, men jeg stiller med i utgangspunktet tvilende til det!

Håper dette kan være til hjelp.