Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skade på negl

Spørsmål

Hei.
Jeg fikk en skade på tåen min like før påske i år (falt på ski). Det var veldig smertefullt og tåneglen ble veldig blå. Det gikk gradvis over, men tåneglen forble mørkeblå/lilla. Det var ikke før i forrige uke, mens jeg var på ferie, at neglen plutselig løsnet. Den hang litt igjen på ene siden, men ellers kunne man løfte neglen opp som et lokk. Det var veldig upassende tidspunkt siden jeg var på ferie, så jeg satte på et plaster for å holde den på plass og det gikk fint. Ingen smerter eller hevelser. Skiftet plasteret jevnlig de siste tre dagene av ferien og da jeg kom hjem tenkte jeg at jeg kunne ta av neglen slik den nye fikk gro. Problemet er at nå er den ikke løs mer. Jeg har ikke dratt veldig i den, men neglen sitter ganske godt på tåen nå.
Jeg lurte på om dette kan bli et problem for den nye neglen som skal gro under? Hva bør jeg gjøre nå? Har ikke plastret neglen siden, men den viser ingen tegn på løsning foreløpig (kom hjem fra ferie i forgårs). Burde jeg oppsøke lege for dette? Eller er dette noe som kan gå seg til av seg selv?

På forhånd takk for svar!

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. Ved en skade på neglen dannes det seg typisk en blødning (mørkblå), og ikke sjelden kan neglen dette av. Om neglen «detter av» eller ikke vil ikke påvirke at den nye neglen skal gro ut under. Hvis området ikke er smertefult vill jeg bare latt det være. Hvis det gir ubehag eller er vondt, vil en lege kunne vurdere å fjerne den skadede neglen.

2. Du kan gjerne ha på pyrisept vann forebyggende for å forhindre infeksjon.

3. Hva gjelder ny negl. En skade vil vanligvis ikke skade neglroten. En forventer da at en helt normal negl vokser ut. Hvis det er oppstått en skade i roten, kan det skje at en ny negl vil være litt annerledes i form. Dette må man avvente og se når neglen kommer ut.

Håper svaret var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-