Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sirkel på armen. Ringorm?

Spørsmål

Hei Oppdaget tilfeldig en sirkel på underarmen. Mener å ha sett det der et par dager uten at det har endret seg. Det klør ikke, stikker ikke ut fra huden i hele tatt (som stikk/bitt gjerne gjør) og er kanskje 1 cm stort. Umiddelbart ligner det jo flåttbitt med borreliose, men jeg husker ikke å ha sett noen flått sittende på underarmen min. Blir jo ganske redd når jeg tenker på det...

HVA annet kan det være hvis det ikke er bitt fra flått? Eller syns du dette virker som flåttbitt med borreliose? Hva gjør jeg videre isåfall? Kan hende det også bare er «noe» i huden min. Jeg har helseangst og studerer til tider kroppen en del. Men syns denne sirkelen var litt spesiell. Har tidligere hatt ringorm, men da på ryggen og da flere om gangen.

Kvinne 30
Svar

Hei! Flåttbitt er vanligvis større og mere intenst i farge. Ca 5 krone stort utslett. Ut fra bildet ser det ikke ut som et flåttbitt, men utslettet kan være på vei til å avblekes.

Bor du i et område med mye flått? Det ser heller ikke ut som det har vært noe stikkmerke sentralt i utslettet eller at noe sitter igjen. Sannsynligheten for flåttbitt er svært liten.Behandlingen er ved mistanke en antibiotikakur i en uke. Det kan evt fastlegen vurdere ut fra nøyere vurdering av utslettet.

Bildet viser at ringorm er mere sannsynlig. Det skyldes en soppinfeksjon som effektivt behandles med en soppdrepende krem.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-