Såre og tørre fingre

Spørsmål

Hei, jeg sliter med såre/ømme fingre etter å ha flasset av mye hud i hendene. Jeg startet å jobbe på et apotek for cirka 2 år siden. Da jeg startet å jobbe var jeg i veldig mye kontakt med både papir og papp, som tok veldig mye fuktighet fra hendene mine, og etterhvert startet jeg å flasse mye. Jeg startet med fuktighetskrems (Locobase repair), som hjalp veldig godt i starten. Hendene mine ble så gode som normale igjen. Da jeg kom tilbake etter en lang ferie begynte fingertuppene å flasse igjen. Nå funket ikke Locobase repair lenger, og ting forverret seg. Jeg startet å bruke bomullshansker hver dag, noe som hjalp litt, men hendene, spesielt fingrene, har aldri vært de samme igjen. Jeg har flere streker i fingrene som kan ligne på gjengrodde kutt på en måte. Det virker som jeg har mistet et helt lag med hud på fingrene som ikke vil gro tilbake igjen. De er røde og såre. Veldig følsomme mot berøring av enkelte ting. Veldig følsomme mot varme/kulde osv. Blir også ekstremt tørr etter å ta på papir eller lignende uten hansker. Etter dusjing så flasser det alltid litt ekstra. Da også i håndflaten. Jeg er nøye med å bruke fuktigshetskrem både på jobb og hjemme. Etter dusj, og har det på under hanskene på jobb. Det blir liksom aldri bedre. Bruker nå en litt "bedre" hudkrem. (Canoderm). Hendene holder seg ok under hanskene, men jeg får liksom aldri det laget med hud tilbake på fingertuppene. Har også prøvd med hydrokortison før fuktighetskrem morgen og kveld. Ingen forbedring. Jeg er litt fortvilet, fordi jeg vurderer en karriere innen håndtverk, der jeg har bruk for gode hender og fingre. (Låsesmed riktignok). Jeg skal til en ny hudlege i september, men jeg er redd for at han sier det samme som har forrige. "Vent og se hva som skjer". Har vært slik i mange mange måneder nå. Noen tips? Vet du hva det kan være? Jeg trenger hjelp. Takk på forhånd.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Nei dette synes jeg det er vanskelig å gi noen gode råd for, siden du åpenbart har forsøkt "det meste" allerede, og du har vært hos hudlege før også. Det er derfor aldeles riktig at du nå kommer deg til en ny vurdering hos en hudlege. For er det noen som i beste fall kan si noe om hva dette skyldes, og hvordan du kan bli bedre, så er det nettopp en hudlege, som har vesentlig bedre kompetanse på dette enn det jeg har som almenlege.

Det eneste jeg kan si, er at du selvfølgelig ikke må bruke sterke håndsåper, kun milde intimsåper, og du må alltid bruke fuktighetskrem etter at du har hatt vann på hendene. Noen ser ut til å ha nytte av tilskudd av omega-3, og selv om det ikke er et vitenskapelig dokumentert råd jeg da kommer med, så er det jo sunt og ufarlig, så jeg tenker at det kan du forsøke.

Forøvrig tror jeg det er vanskelig å foregripe begivenhetenes gang her, og at du derfor må belage deg å vente på å komme deg til hudlege nå, for å se hva det resulterer i.

Jeg ønsker deg lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn