Sår, alkohol og bedøvelse

Spørsmål

jeg var på legevakten igår og sydde,jeg var sterkt påviket av alkohol,og fikk smertestillende(bedøvelse ved sprøyte)er ikke dette veldig feil?en skal jo ikke blade alkohol og bedøvede...men nå når jeg ska bytte bandasjen har såret grodd seg fast i bandasjen,har prøvd å dusje det sånn at huden løsner men den vil ikke!skal jeg bare rive det av?tråden henger også fast,og jeg er redd for å rive den av!

Kvinne, 17 år

Svar

Hei!

Lokalbedøvende sprøyte kan man godt gi selv om pasienten er påvirket av alkohol, men er man sterkt påvirket er det ofte ikke nødvendig å sette bedøvelse...;-) Alkoholpåvirkede personer har en tendens til å skade seg utover natten, og nattestider er det ofte festdeltagere som sitter i kø på legevakten.

Du må bare være tålmodig og fjerne litt og litt av bandasjen, bløt den godt opp med vann. Siden du er sydd holder nok såret, men river du det kraftig av kan det selvfølgelig være vondt og evt åpne såret mer.

Hvis det er helt umulig kan du selvsagt stikke innom legekontoret og legevakten for å få litt hjelp, men vær forberedt på at du kanskje må vente en stund, da dette naturligvis ikke kan være høyt prioritert arbeid :-)