Sannsynlige vorter på penis

Spørsmål

Hei, Har nylig lagt merke til at jeg har 3 røde prikker, som kan minnes om kviser på penisen. Har også et par akkurat like på ballene. Det er ingen smerte innvolvert, å størrelse/utseende har ikke endret seg siden jeg oppdaget dem for ca 2 måneder siden. Hva kan dette være ? Hilsen en bekymret 22 år gammel mann.

Mann 22

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det mest sannsynlige er at du har fått vorter på penis og av dem finnes det to slag. Det ene slaget kalles condylomer eller kjønnsvorter og forårsakes av HPV-virus type 6 og 11. Det er mange forskjellige HPV-virus, mer enn to hundre typer og disse to typene er altså årsaken til condylomer. Den andre muligheten og den som kanskje hos deg er den mest sannsynlige er det som kalles molluscum contagiosum eller ganske enkelt mollusker og de fremkalles av et annet virus, et såkalt pox-virus. 


Det finnes behandling for begge typer;- for condylomer har legen flere å velge mellom, alt fra noe å smøre på til foskjellige kirurgiske metoder som bl.a. frysing. Når det gjelder molluskene kan de ganske enkelt fjernes med et lite inngrep. Så dette er det ingen ting å være bekymret for, begge typer er veldig vanlige og nokså greie å behandle. Begge vortetypene kan overføres seksuelt, så de fleste ønsker å få dem fjernet. Fastlegen kan vanligvis ordne dette. Lykke til og god bedring !Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-