Rundt utslett

Spørsmål

Dette gjelder min datter på 24 år som vil ikke gå til lege. Hun viste meg nettopp noen ganske store sirkelformede fargeforandringer på huden like under det venstre brystet. Hun oppdaget dette pluselig for ca. et år siden,men har ikke sagt noe før. Områdene er lysebrune, men lysere i midten der huden også er tynnere enn ellers. Hun sier det nå har kommet samme type fargeforandringer på høyre hofte. Hver "runding" er på ca 5-6 cm i diameter, men det er ingen hevelser. Er ikke mørke, men litt brunere enn huden rundt. Hun kjenner ikke noe kløe eller ubehag. Ble veldig engstelig, for min svigerfar har nettopp fjernet føflekk som det viste seg var kreft i, ganske alvorlig. Men dette ligner ikke føflekker i det hele tatt, siden området er såpass stort. Hva kan det være ? Engstelig mor.

Kvinne, 44 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Slike runde flekker med litt lysere hud i midten kan meget godt være soppinfeksjoner, selv om de ofte er litt mer rødlige enn brune. Det kommer nok litt an på hudfargen til datteren din i utgangspunktet hvordan en slik soppinfeksjon vil se ut. Når forandringene er på flere steder på kroppen passer det også bra med soppinfeksjon. En litt sjeldnere diagnose vil være borreliainfeksjon etter flåttbitt, men disse utslettene er ikke så ofte runde, men mer uregelmessige i utbredelse.

Beskrivelsen din passer ikke så veldig godt med føflekkkreft heldigvis, men siden hudforandringer er vanskelige å diagnostisere på avstand synes jeg hun skal la legen sin ta en titt på dem. Soppinfeksjoner behandles relativt enkelt med reseptfri soppkrem Canesten, men man må være tålmodig og behandle helt til utslettet er helt borte + en uke ekstra.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-