Rødming

Spørsmål

Hei!

Jeg har problemer med at jeg av og til får rødflammet hud på halsen og brystet (skamrødme?). Dette oppstår når jeg er i en stresset eller nervøs situasjon, hvis jeg står foran en stor forsamling el. Huden får røde flekker som synes godt. Jeg har ganske lys hudtype.
Er det mulig å fjerne dette på en eller annen måte? Jeg føler at dette hindrer meg i å gjøre en del tinger jeg har lyst til. Jeg er ellers en sosial person og ikke egentlig redd for å stå foran forsamlinger og sånnt, men unngår det (eller må bruke høyhalset genser/skjerf) på grunn av dette .

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, jeg har lagt ved to gode oversiktsartikler om rødming, der står masse nyttig info, som jeg ikke referer påny her i svaret.

Kort fortalt så kan man enten benytte seg av psykologisk måter å dempe problemer, se den første artikkelen angående dette, eller i noen tilfeller kan man løse et rødmeproblem med en operasjon. Denne kirurgiske muligheten kan du lese om i artikkelen "Kirurgisk svettekur", se link. Den omtaler egentlig ansiktsrødming, mens du altså rødmer på bryst og hals. Jeg er ikke sikker på om denne kirurgiske metoden blir benyttet på ditt type problem, men dette kan du spørre mer om hos Vivi Sandengen i "Foreningen Rød" som har mye nyttig info om dette.

Slik får du tak i Vivi Sandengen / Foreningen Rød:
Tel 93084886
epost vivi.sandengen@chello.no

Ønsker deg lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn