Rødming og svetting

Spørsmål

hei, jeg lurte på hvorfor jeg får så røde kinn samt at jeg svetter mye under armene.Dette hemmer mitt sosiale liv.Jeg føler meg alltid glovarm i ansiktet, derfor begynner jeg å rødme når kommer i situasjoner som jeg ikke liker.
Blir mer og mer varm i ansikte lenger ut på dagen(sprutrød),føler meg ikke så kul hvis jeg trener eller er på fest med røde kinn.Tør ikke å rekke opp hånden på skolen fordi jeg er redd for å bli mer rød i ansiktet. jeg har litt angst for forsamlinger, men synes at rødmingen er verre.
Har lest om en operasjon der man kutter noen nerver, hjelper dette meg?

Mann, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er riktig at det er mulig å få gjort operasjoner som kan bedre situasjonen for dem som er plaget med rødming og svetting. De vanligste inngrepene heter thoracal sympathectomi, og innebærer at man kutter de nervene som sannsynligvis er litt hyperaktive; nervene som styrer svettekjertler og de små blodkarene i huden som gir rødming.

Om du vil bli hjulpet av dette? Det er umulig å forutsi - men over 90% blir bedre, ifølge materialet fra dr Gøran Claes i Gøteborg, som er Skandinavias fremste ekspert på dette. Dette gjøres også enkelte steder i Norge, men mange har reist til Gøteborg og fått det utført der, du kan lese mer i artikkelen over til høyre.

Jeg synes du skal snakke med legen din om dette og få ham til å undersøke mulighetene for å få gjort dette inngrepet i det offentlige helsevesenet i nærheten av der du bor. Hvis du synes det er for lang ventetid eller det ikke er noe tilbud, kan du kontakte kirurgene i Gøteborg via Foreningen Rød som er omtalt i artikkelen over til høyre.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-