Rødming, -bivirkning av Rectogesic?

Spørsmål

Hei. Jeg har de siste måndene flere ganger plutselig blitt rød i kinnene og varm samme område. Dette uten noen spesiell form for fysisk aktivitet eller varme, og jeg syns dette er rart. Jeg er bekrymret for at det er noe galt med hormonene mine, og i verste fall carcinoid. Ellers har jeg ofte problemer med fordøyelsen med luft, luftsmerter, hardavføring. (gjort flere tiltak for å bedre). Den 11 januar tok jeg abort, og lurer på om det er vanlig med forstyrrelser i hormonene i etterkant. Har også et par netter våknet av at jeg er svett på brystet. Men det kan også være fordi jeg hadde hånda mi der, noe jeg ikke helt vet. Vær så snill fortell meg det kan jeg kan gjøre for å utelukke noe farlig. Hva vil en eventuelt ultralyd kunne gjøre for meg? Er flere som tilbyr helsesjekk med ultralyd. Går på rectogesic mot analfissur.

Kvinne 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei. 

Jeg tenker -inntil det motsatte er bevist- at den mest sannsynlige forklaringen på det du beskriver her, er bivirkninger av Rectogesic. Rødming er en kjent bivirkning av denne. 

For å finne ut om det er tilfelle, må du la være å bruke denne i en periode. Forsvinner det da, og evt kommer tilbake når du begynner med den igjen, har du fastslått årsaken.  Hvis du skal gjøre en slik test, må du gjøre det over en viss tid, kanskje minimum en uke for eksempel, for å kunne trekke sikrest mulige konklusjoner.

Du spør om hva du kan gjøre for å utelukke at dette skyldes noe farlig. Det første og viktigste du skal gjøre, er da naturligvis nettopp det jeg forklarte ovenfor: Å finne ut om det er bivirkninger av Rectogesic. For er det det, så vet du at det ikke er "noe farlig".

Jeg tror ikke at det er noen form for "hormonelle ettervirkninger" etter abort, slik du spør om. Carcinoid Syndrom er en svært sjelden tilstand, og følgelig særdeles lite sannsynlig i ditt tilfelle, spesielt når en har en annen og vesentlig mer sannsynlig forklaring; bivirkninger av medisinen du bruker. 

Test ut dette først, og hvis det mot formodning ikke er årsaken, så tar du kontakt med fastlegen for å bli undersøkt. Da vil det være viktig å sjekke om du kan ha høyt stoffskifte, for å nevne ett eksempel.

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-