Rødmeoperasjon

Spørsmål

Har med stor interesse og nytte lest artikklene pä deres sider vedrörende muligheten for kirurgisk inngrep for ä hindre uönsket ansiktssvette/rödming-noe som er et forholdsvis stort problem for meg-og som faktisk gradvis öker med alderen.Imidlertid er det ikke mulig ä fä tak i kontaktpersonen for "Foreningen Röd",anmoder derfor om kontaktadresse for klinikken i Göteborg,Sverige.
Hvordan er prosessen ifm. et slikt inngrep-mä jeg bli henvist av fastlegen,eller er jeg kun i dialog med ovennenvte klinikk?
Leser at tilsvarende inngrep i Norge lar seg gjöre,men meget lang ventetid?
Et slikt inngrep dekkes ikke pä noen som helst mäte av det offentlige? Evt.tips for muligheten for ä fä deler av kostnaden ifm. et slikt inngrep refundert?

Og avslutningsvis til et annet emne-kosttilskudd.Hvis man önsker fokus pä sunn hud-hvilket kosttilskudd er ä anbefale da?

Mann, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du kan få utført slike operasjoner på Volvat i Oslo. Du må dekke utgiftene selv. Det går an å søke om å få dekket noe av dette fra trygden, eller trekke det på skatten som ekstrakostnader i forbindelse med helse, men det er ikke garantert at du får søknaden innvilget. Du kan kontakte Volvat for å få priser på dette.

På denne linken finner du adresser fra en svensk forening for/mot svetteplager:
http://home.swipnet.se/sympatiska/links.htm
inkludert adressen til Carlanderska hvor dr Göran Claes holder til. De tidligere hjemmesidene om dette temaet www.hypersweat.com er ikke lenger i funksjon.

Angående hudplagene dine:
Jeg og dr Barexstein har diskutert dette, og dr Barexstein har formulert følgende om dette emnet til deg:
"Når det gjelder ditt spørsmål om hvilke kosttilskudd man kan eller bør ta hvis man vil ha fokus på sunn hud, så er det først og fremst viktigst å presisere at ingen kosttilskudd kan erstatte eller kompensere for et dårlig kosthold. Det viktigste er og blir et sunt og variert kosthold, med store mengder grønnsaker og frukt, og så rene råvarer som mulig, minst mulig halv- og helfabrikata og junkfood. Videre så er røykeslutt helt essensielt for en sunn og pen hud, dersom man røyker.
Der er ingen kosttilskudd som virker spesifikt på huden, men en ser ofte en slående virkning på huden hvis man over tid tar tilskudd av essensielle fettsyrer.
Jeg ville derfor anbefale tilskudd av omega 3, 2-3000mg daglig. Evt kan du bruke oljen Udos choice, som har en balansert sammensetning av omega 3, 6 og 9. Denne kan man ta på en spiseskje, eller bruke over salaten osv.
Ved tilskudd av høye doser omega 3, bør man ta tilskudd av bredspektrede antioxydanter som f.eks. Vitamin E, 3-400 mg daglig, og høye doser Vitamin C, 1-3000 mg daglig, og gjerne Selen 100 mikrogram daglig. Disse antioxydantene er viktige for å hindre oxydering (nedbryting / harskning) av omega 3 i kroppen, slik at de virksomme stoffene i omega 3 beskyttes og kan få gjort virkningen sin.
Videre kan man ta beta-karoten, som er en annen bredspektret antioxydant. Denne har i tillegg en fin virkning på huden nå som vi går inn i en årstid med soling. Beta-karoten er fargestoffet fra bl.a. gulrot, og dersom man tar tilskudd av beta-karoten, så blir man ikke så lett solbrent, og man får raskere en pen og dyp brunfarge istedet.
Zink er også generelt viktig for bindevevet, og man kan saktens ta zinktilskudd også, da dette kan være gunstig for hudens elastisitet og utseende. Ta f.eks. 1-2 tabl Zinkoral daglig.
Videre så er det viktig med rikelig med væske, drikk daglig noen ekstra glass med rent vann."

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn