Røde prikker: Brennkopper?

Spørsmål

Hei, jeg har fått noen prikker/utslett jeg har noen spørsmål om. En slik liten rød prikk som på bilde nr 1 har jeg en del av på kroppen. Ikke veldig mange, men litt. Kanskje ca 5-10 stk, vanskelig å si. Merka d første gang for noen mnd siden. Har kommet nye etter dette.de Verken klør eller svir. Og en slik rød prikk/utslett på bilde nr 2, har jeg 3-4 stk av, fikk en på arma ved albuen for et par mnd siden. Vises ikke like godt nå. Men har fått en på hver lår den sisre uka eller 2. Svir når jeg piller borti. Da kan det svi ei god stund ettepå, kanskje timer. Hva kan dette være? Kan det være noe galt/farlig?

Kvinne 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei. 


Bildene du har vedlagt, sier ikke så veldig mye, dels pga lav oppsløsning og dels fordi det er minimale forandringer som sees. På det første bildet får jeg inntrykk av at det kanskje væsker litt? Og det er ikke mange, men det kommer noen nye av og til. Alt i alt får jeg da en viss mistanke om at det kanskje kan være brennkopper, så du kan forsøke en salve med antibiotika på disse og se om det hjelper. Bruk det f.eks. i en ukes tid. Forsvinner de av det, kan det ha vært brennkopper. Ikke "pill" på prikkene, slik du sier at du av og til gjør, for vi har alltid bakterier under neglene, og det kan gi hudinfeksjoner eller være med å spre brennkopper til andre steder på huden, om det er brennkopper du har. Du kan forsøke Fucidin- eller Bacimycinsalve. 

Forsvinner de da ikke, enten av seg selv eller med behandling, og du evt får flere, så kan du heller vurdere å gå til fastlegen din med disse for å få gjort en bedre vurdering enn det vi får til over nett her.

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn