Rød ring på låret

Spørsmål

For ca. en måned siden var jeg på hyttetur og oppdaget et rødt merke på låret, omtrent 3-4 cm i diameter. Jeg tenkte ikke mer over det, antok at det var et blåmerke el. Siden har dette merket utvidet seg til å bli en ring som stadig blir større. Noen ganger kraftig rødt, andre ganger svakere. Nå er det ovalt, 15-20 cm stort i diameter. Selve ringen er 1-2 cm tykk, mens området inni ser litt gråaktig ut. Ingen smerter. Jeg har tenkt på flått, men jeg har ikke merket noe til bitt, så det er lite trolig. Hva kan dette være?

Kvinne, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette kan godt passe med en soppinfeksjon i huden. En slik infeksjon arter seg som en kløende og kanskje litt flassende ring, som er rødere enn huden inni ringen. Infeksjonen kan behandles med Canesten som du kjøper uten resept på apoteket.

Borreliose, en infeksjon som kan komme etter flåttbitt, arter seg også som en rød ring som gjerne vokser i diameter. Dette er en alvorligere tilstand som skal behandles med antibiotika for å unngå komplikasjoner.

Det er selvsagt vanskelig for meg å vurdere utslettet ditt over internett, og jeg synes kanskje du skal vise det til legen din og få en vurdering hvis du er usikker på om det kan være flåttbitt. (det er ikke alltid man legger merke til at man blir bitt)