Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rød på hender og underarmer

Spørsmål

Hei Bruker Valsartan/Hydrochlorothiazide Krka Dette har jeg fått resept på i flere år (ca 10) De siste årene er jeg blitt meget rød på hender og underarmer. Er det noe jeg kan gjøre med dette? Tar en pille daglig og min fastlege sier jeg er godt balansert. Vennlig hilsen en som undrer.

Mann 75
Svar

Hei.


Du er altså en mann på 75 år, som i noen år har blitt veldig rød på hender og underarmer. Du lurer på om det er noe du kan gjøre med dette. Da tenker jeg følgende:

For det første trenger du jo ikke gjøre noe med det, om ikke det er plagsomt, det er det viktigste. Dersom det er plagsomt, må en først finne ut eventuelle årsaker til det, før en kan si noe om hvordan det kan behandles. Jeg kan naturligvis ikke si noe om årsaker til denne rødheten hos deg, uten å undersøke deg, se rødheten og huden din og å samtale grundig med deg for å prøve å kartlegge årsaker.

Du nevner en medisin du bruker, og da tenker jeg at du muligens selv lurer på om den kan være årsaken. Det tror jeg ikke, for slik rødhet i huden er ikke en kjent bivirkning av den medisinen.

Mitt forslag til deg er at neste gang du er hos fastlegen, så viser du frem dette, og får fastlegens vurdering av hva det kan være, samt eventuelle behandlingsforsøk.

Rød hud er generelt sett et tegn på irritert hud, så jeg synes at du ihvertfall bør bruke en god fuktighetskrem hver dag. Det kan hjelpe, og det er uansett ikke feil eller uheldig. Forsøk det frem til neste tur til fastlegen. Lykke til og ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-