Rød og sår hodebunn, legene finner ikke ut hva det skyldes.

Spørsmål

Hei. Jeg er dame på 58 år. Jeg har i 10 år gått med forferdelig mye svetting og hetetokter , blir snart gal. Fikk plutselig ømme bryster. Fikk også blødninger 8 år etter mensen. Hun mente jeg gikk med store hormonelle forstyrrelser i kroppen. Har også hatt høyt stoffskifte Grave`s sykdom. Fikk det igjen å da ble de forvirret og tok meg av Neomercazol etter to dager. Legen sa da att det bare var t3 eller t4 som var for høyt, og at dette måtte være noe annet. Jeg orker ikke denna svettinga mere, og nå har hodebunnen blitt rød og sår, føler jeg ikke blir tatt på alvor . Kan hodebunnen komme av svettingen? Å kan alle duse hormonforstyrrelser komme fra hypofysen eller binyrer? Hodebunnen klør og svir og er rød over det hele. 2 år siden jeg slutta å farge håret og shampo og alt er bytta ut. Kan en hodebunn være rød og sår etter 2 år? Føler fastlegen ikke tar meg på alvor, og dette er nå slitsomt i og med at jeg har så vondt. Har ikke eksem eller psoriasis. Har vært hos hudlege. Var hos frisøren min som la merke til min hodebunn, og hun er like fortvilet som jeg er over både hudlegen og fastlegen. Det er ikke bare ett sted, det er hele hodebunnen. Fikk kortison og det hjalp ikke. Frisøren sier det er hårsekkene og ikke åpne sår. Håper du kan gi meg noen gode råd . Utrolig fortvila.

Kvinne 58

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Bildet du har vedlagt, er dessverre så uklart at jeg ikke kan si noe ut fra dette. Jeg forstår din fortvilelse, og jeg vil gjerne komme med konklusjonen og rådet mitt først: 

Så lenge du har et uløst problem med hodebunnen, og medisinene du har forsøkt ikke har virket, så bør du til ny undersøkelse av hudlege. Det er ikke uvanlig at en må gå flere ganger til en lege for å komme til bunns i hva et helseproblem skyldes, eller for å få stilt korrekt diagnose. Og det er på ingen måte slik at fordi om du har vært en gang til hudlege, så vil du ikke få hjelp om du blir vurdert påny. For eksempel kan det være viktig informasjon for hudlegen, som vil hjelpe han/henne til å stille riktig diagnose, dette med at kortisonet du brukte i hodebunnen, ikke virket. 

Det lar seg nok heller ikke løse, dette problemet ditt, uten at korrekt diagnose blir stilt. For det er jo slik at dersom man skal behandle "noe", må en først vite hva det er en skal behandle, dvs få stilt en diagnose. Og det får du kun vha legeundersøkelse, fortrinnsvis hos hudlege.

Hvis du føler at du ikke blir tatt på alvor av fastlegen din, er det ikke bra. Det behøver ikke nødvendigvis å være slik, det kan være legen din tar deg på alvor, men ikke greier å vise eller formidle det til deg, slik at du får den følelsen, men det er jo heller ikke bra. Det er vanskelig å få god legehjelp av en lege som man føler ikke tar en på alvor, så derfor synes jeg du også skal ta tak i dette. Det kan du gjøre enten ved å faktisk fortelle legen dette, slik at legen kan kommunisere med deg på en annen måte, slik at du føler at du blir tatt på alvor, eller så kan du skifte fastlege, naturligvis.

Når du nå skal til hudlege påny, så bør du nevne dette med at du bruker Lipitor. For det kan gi bivirkninger fra huden, inkl utslett og forandringer i hodebunn. Jeg sier med dette slett ikke at dette er forklaringen, men det er noe som skal vurderes, og helt usannsynlig er det kanskje ikke, spesielt om hudlege ikke finner noen annen forklaring på plagene dine.

Du spør om en hodebunn kan være rød og sår etter to år. Svaret på det er naturligvis ja, siden du faktisk selv erfarer dette. Men plagsomt må det være, det er lett å forstå. Hvorvidt dine hodebunnsplager kommer av svetting kan jeg nok ikke gi deg et sikkert svar på, men det kan høres litt usannsynlig ut.

Siden du er så plaget som du er, og siden jeg ikke ser andre løsninger for deg enn å få stilt en diagnose for å få igangsatt korrekt behandling og tiltak, så anbefaler jeg deg å følge mitt råd om å la hudlege følge dette opp for deg nå, ved en fornyet undersøkelse. Spesielt viktig er dette tatt i betraktning av plagenes lange varighet, og manglende effekt av alle forsøk på behandling til nå.

Håper at du følger rådet, og at du finner gode løsninger. Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn