Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rød flekk på tåen

Spørsmål

Ingen stor sak, men undres på jeg kan sjekke hva dette er og hvorfor det gjør vondt iblant. Datteren min har i et par år gått med en øm tå. Stortåa har en rød flekk som ikke går bort eller endrer seg. Noen ganger stikker det til, det presser eller som en litt brennende følelse i/under flekken, og det kjennes ut som smerten kommer innenfra. Ikke varm eller vondt å ta på. Har vært hos hudlege som ikke vet hva det er. Kan noe «rusk» ha blitt være noen innkapslet der og kan man sjekke med ultralyd eller lignende? Kan det ha sammenheng med den inngrodde negl (samme tå) som gjør stadig mer vondt? Har prøvd grønnsåpevann, korrekt klipping og «neglutretter» fra apoteket. Vet at operasjon/kutting av negl/neglseng er en mulighet.

Kvinne 21
Svar

Hei.


Det kan ikke utelukkes at det sitter et fremmedlegeme sitter der, men det kan ikke undersøkes med ultralyd eller andre bilder, slik du spør om. Måten å undersøke det på, -om det skal gjøres, er å åpne opp med en skalpell under lokalbedøvelse og se om det sitter noe der.

Men jeg vil tro at det vesentlig mer sannsynlig at det har med den inngrodde neglen å gjøre, så kanskje dere skal vurdere en operasjon for den inngrodde neglen, og se om denne vonde røde flekken forsvinner samtidig.

Ha det bra.