Prikker på kroppen

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvordan cherry angiomer ser ut? Har nå lagt merke til at jeg har forskjellige prikker på kroppen, mest brystet og magen, men også noen på ryggen. Den jeg har på brystet er uthevet, rosa/rød , ikke så stor, samme en på ryggen. To-tre til på magen er mindre men også uthevet så vidt. Men så har jeg tre bittesmå nede på magen, nærmest på rad og rekke, med noen cm mellomrom. De er lys rosa, og ligner på føflekk på avstand, men er ikke de, tror jeg. Har også fåtten slik lys rosa prikk på venstre handledd, og en på halsen. Det er ikke så mange av den samlet sett, men når jeg først har lagt merke til dem blir jeg urolig på hva det kan være. Ingen av dem klør eller forsvinner hvis jeg trykker et glass på. Alle de små få prikker ser ut som er inni huden. Kan cherry angiomer også være bare en liten prikk (som tegnet på med rød penn)? Tusen takk for svaret.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Cherry angiomer ses som små røde til lilla prikker i huden. De varier i størrelse fra noen få millimeter, til nær en centimeter. Antall cherry angiomer varierer fra kun noen få på kroppen, til mange hundre hos enkelte. De kan likne på føflekker på avstand, men når man ser nærmere er de røde i farge. Det er i prinsipp kun en godartet ansamling av blodkar i det øverste hudlaget. Cherry angiomer forsvinner ikke ved trykk med glassplate (i motsetning til telangiektasier).

Så hva bør du gjøre?
Legger ved en link under med bilder og mer informasjon om cherry angiomer. Det du bør gjøre er å la en hudlege ta en titt på huden din. En vil da enkelt kunne bekrefte for deg om prikkene du nevner er cherry angiomer. Hvis det er cherry angiomer kan de vurderes fjernet med en karlaser. Dette er dog en kosmetisk prosedyre, da cherry angiomer ikke er farlige. Håper svaret var til nytte og at du følger rådet over.

http://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-a-g-cherry-angiomer.html

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn