Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Prikker på hender og fotsåler

Spørsmål

Hei igjen. Spurte deg om ca samme spørsmål for snart 2 uker sIden. Du nevnte at det kanskje kunne være pustulosis palmoplantaris, men nå er ikke prikkene bare på håndflatene, men også føttene. Fra hånden er det nå mer røde merker enn masse små prikker. På føttene derimot er det mer prikker som jeg kan kjenne. Jeg var hos fastlegen i forrige uke, og da tok vi noen blodprøver. Har også i lengre tid blitt rød og varm noe steder, så det ble tatt noe gikt blodprøver blant annet. Så ok ut ved unntak av vitamin D. Hører sikkert noe fra fastlegen, men liker å høre flere tanker fra andre. Han nevnte på sånn hånd, fot og munnsykdom, men hadde ikke prikker på føttene da. Dette kom nylig. Det rare er at dette oppsto helt plutselig kvelden 16 april. Samme dag tok jeg blodprøver for noe annet, og de var ok. Lurer på hva som burde gjøres nå. Prøvde også Betnovat litt, men huden begynte å flasse da.

Mann 21
Svar

Hei.


Dette synes jeg er vanskelig, for jeg får ingen sikre assosiasjoner til noe som helst når jeg leser om din sykehistorie og symptomer, og ser på bildene du har vedlagt. Hånd-fot-munn sykdom tror jeg heller ikke på, for da ville det ha blitt blemmer og det ville ikke ha vart så lenge som det har gjort her. Pustolosis palmaroplantaris ser det heller ikke ut som, med mindre det skulle kunne forekomme i "lette utgaver".  Blodprøvesvarene du har vedlagt gir ingen informasjon om hva det kan være eller ikke være heller. Bildene av håndflatene dine synes jeg kunne se ut som varierende grad av fylning av kapillærene (de fineste hårrørsårene) , dvs ingen sykdom, men på føttene har du jo mer sikre prikker, opp til et nivå et par cm ovenfor fotsålen. 

Det eneste jeg kan si her, er at dersom dette ikke etterhvert begynner å forsvinne igjen, hvilket så mye gjør, så vil det kanskje være best å la en hudlege se på dette. Det kan isåfall fastlegen ordne for deg. 

Ha det bra.