Poser under øynene

Spørsmål

Hei. Jeg har store poser under øynene som jeg gjerne vil ha vekk. Det plager meg veldig. Har hatt det i et år nå. Har brukt en mildison fett krem en stund men den hjelper ikke. Er litt blå under øynene også. Jeg ser trøtt og sliten ut selv om jeg føler meg i form. Jeg får nok søvn og får i meg en del vitaminer. Har vært hos legen min noen ganger for å ta blodprøver, men finner ikke noe galt. Lurte på om du kunne hjelpe meg med å få det vekk?håper på et positivt svar:)

Mann, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
Poser under øynene kan i enkelte tilfeller skyldes sykdom, som f.eks. nyresvikt, men dette er sjeldent. Når du sier at du har vært hos legen din og tatt blodprøver, og "alt er fint" så går jeg ut fra at det er sjekket også.

Forutsatt at din lege har funnet ut at du ikke har noen sykdom som ligger bak, så er vi mer ute av det medisinske faget her, og over i kosmetiske spørsmål (altså som har med utseende å gjøre).

Dette har ikke jeg som lege altfor mye greie på, men det jo slik at også mange menn velger å gå til kosmetolog eller hudpleier, og får lagt div. ansiktsmasker som kanskje kan påvirke posene under øynene, og en kan kjøpe ting hos kosmetolog som kan kan legge på hjemme.

En annen grei ting å forsøke, er en øyenmaske som ser ut som en slags "Zorro"-maske (!)) :-). Denne legger man i fryseboksen, og så legger man den over øynene i et kvarters tid. Dette kan få hevelsene til å gå ned litt, og det er trygt å forsøke. Jeg tror de har det bl.a. på parfymerier, kosmetologer evt apotek?

Forøvrig er det som du allerede har skjønt, viktig å leve sunt, med nok søvn, ta en kombinert multivitamin / mineral tablett, daglig mosjon, frisk luft m.v. Hvis du røyker, bør du også slutte med dette.
Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-