Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Pigmentflekker?

Spørsmål

Har de 2 siste mnd fått mange små røde prikker som ikke forsvinner ved trykk med glass. Hovedsakelig på bryst, mage og armer men også noen på bena. Noen av prikkene har økt i størrelse og blitt røde store prikker (kirsebærprikker?), mens noen har blitt til lysebrune flekker/ føflekker. Fått ca 10-15 nye bare på høyre arm. Har ikke solet meg mye og bruker solkrem men var sløv i yngre dager. Hadde i mai måned ubehag/ smerter øvre høyre side og sting på siden av magen men dette er bedre nå. Var i denne perioden vondt å ligge på høyre side. Tolket dette som irritert tarm eller anspente muskler (avføring og matinntak normalt). Sover, spiser og trener som vanlig men merket at ubehaget i magen økte i en periode ved trening og var noe mer trett og kuttet ned på treningen.
Er det vanlige pigmentflekker jeg har fått? Hadde en full helsesjekk i januar i forbindelse med et møte med den berømte veggen hvor kroppen sa stopp. Så tenker egentlig at det ikke er noe galt med meg annet en stress. Er nå oppe i 100% stilling igjen men med justering av arbeidsoppgaver. Trener medisinsk yoga og lett styrketrening 3-5x i uken.

Svar

Hei! Det høres ut som normale pigmentflekker. Alternativt vaskulitt, betennelse i små blodårer. Det kan sees i sammenheng med andre reumatiske eller autoimmune tilstander. Jeg synes at du bør få skjekket disse av din fastlege og som Evt kan undersøke deg. Det er ingen alarmsymptom når det har utviklet seg over så lang tid. Urin bør også undersøkes i den sammenheng.