Piercing - er det farlig?

Spørsmål

jeg er en jente på 13 år som ønsker å få meg en piercing i tungen. har ikke tatt opp teamet med foreldre, ennå, men skal det. jeg har som sagt ingen spesifikte sykdommer, og går ikke fast på noen medikamenter. er i god form, og delvis aktiv. er risikoen for at piercingen vil bli infisert stor? hvordan forhindrer man infeksjoner? tusen takk for at dere har denne tjenesten oppe.

Medisiner: paracet og ibux når jeg har menssmerter.

Kvinne, 13 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er blitt svært populært å få piercing de siste årene. Nese, øyenbryn, tunge, navle, bryst, underliv, bare fantasien setter grenser for hvor man kan ha slike smykker.

Ved all piercing og tatovering er det en viss fare for infeksjoner. Spesielt gjelder dette områder som munnhule og underliv. Du bør velge en "piercer" som har profesjonelt utstyr og god hygiene. Tatoveringer i Syden og på "kjøkkenbenken" er absolutt ikke å anbefale.

I tungen er det et spesielt problem. Noen kan reagere på det lille "inngrepet" med svær hevelse i tunga. Dette kan i verste fall føre til at luftveiene blir helt eller delvis stengt av og dette kan være svært alvorlig. Du bør derfor avtale grundig på forhånd med de som skal pierce deg hvordan du skal forholde deg i ettertid.

Øverst til høyre finner du en link med en del gode råd for å unngå infeksjoner.