Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Periodevis hovne øyelokk

Spørsmål

Hei Jeg er plaget med att øyelokka mine hovner opp. Det skjer mest på kvelden, jeg veldig sliten når det skjer, og har alltid hodepine når det skjer. Har slite med mye kvalme og utmattelse de siste månedene. Første gang øyelokket mitt hovnet opp var i begynnelsen av oktober, og da skjedde det ca en gang vær andre uke, men det har blitt litt oftere nå. Har spurt en øyelege om det, når jeg var hos han for noe annet, og han sa det ikke hadde noe med øye mitt og gjøre, men att jeg burde sjekke det. Skal til fastlegen min snart, men tenkte og høre her først. Håper dere har noen ideer.

Kvinne 30
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet du har vedlagt, og synes det kan se ut som du kanskje har eksemliknende forandringer i øyelokkene dine, spesielt det høyre. En kan også få inntrykk av at du kanskje har en betent kjertel i øyelokket, såkalt hordeolum. Det kan kjennes som en liten knute inni øyelokket. Begge deler kan behandles, f.eks. med kortisonholdige preparater. Men lege må se på dette nærmere for å stille en eksakt diagnose, dette er kun mine tanker når jeg ser bildet du har vedlagt. Derfor er det bra at du har bestilt time hos fastlegen nå.

Siden du også sier at det kommer og går, altså ikke er der hele tiden, og du forteller under tilleggsopplysninger at du innimellom bruker Ibux og paracetamol, så vil jeg anbefale deg i tiden frem til du skal til legen, forsøker å se om det er noen sammenheng mellom når dette oppstår, og når du tar disse medisinene. Dette med tanke på om det kan være en allergisk reaksjon eller bivirkning på medisinene. Det er ingen utenkelighet.

Håper du kan ha nytte av min høyttenking her. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-